SPREKERS
Patrick van Veen | bioloog en deskundige sociaal oergedrag, Apemanagement

Bioloog Patrick van Veen is de oprichter en eigenaar van Apemanagement®. Patrick rondde zijn studie biologie in 1993 af aan de faculteit Biologie van de Universiteit Utrecht. Na zijn studie werkte hij als freelance adviseur. In 1997 maakte hij de overstap naar de verzekeringsbranche als projectmanager. In 2002 startte hij Apemanagement®. Hij werkt als zelfstandig bioloog, schrijver,adviseert ondernemingen, geeft presentaties en trainingen en wordt regelmatig door de pers ondervraagd als deskundige.
Daarnaast is hij voorzitter van het Jane Goodall Institute Global dat zich internationaal inzet voor bescherming en welzijn van chimpansees en hun natuurlijke leefgebieden. Basis voor zijn huidige werkzaamheden vormt het onderzoek naar de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen in bedrijven, waarmee hij in 1999 is gestart. Naast Help, mijn baas is een aap is van zijn hand verschenen: Dierbare Collega’s in 2006, Kuddegedrag in crisistijd in 2009 en Hilfe, mein Chef ist ein Affe in 2011. Pestkop-apenkop schreef hij samen met Sarah Mutsaers en is verschenen in 2012. Oerinstincten van de liefde, hoe apen en mensen een partner voor het leven vinden, werd gepubliceerd in februari 2014. In 2017 verscheen Verliefd op je klant, Wat een bioloog je kan leren over verkoop en klantcontact.

Dick Swaab | Arts en Neurobioloog

Dick Swaab, is arts, Emeritus hoogleraar Neurobiologie, Univ. van Amsterdam (AMC). Hij studeerde geneeskunde aan de Univ. van Amsterdam, promoveerde tijdens zijn studie in 1970 en was Directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek van 1978 tot 2005 en oprichter en Directeur van de Nederlandse Hersenbank tot 2005. Hij is momenteel teamleider in het Nederlands Herseninstituut van de onderzoeksgroep 'Neuropsychiatrische stoornissen', Qiu Shi (= Op Zoek naar de waarheid) Professor in de Zhejiang Univ., Hangzhou, China en Gast hoogleraar in 3 andere universiteiten in China. Hij publiceerde meer dan 600 wetenschappelijke SCI-artikelen, 200 hoofdstukken in boeken, redigeerde 80 boeken en was promotor van 85 promovendi waarvan er nu 20 hoogleraar zijn geworden. Hij publiceerde de uit 2 delen bestaande monografie ‘The Human Hypothalamus’, die in de Handbook of Clinical Neurology serie verscheen, Elsevier, Amsterdam en de bestseller: ‘Wij zijn ons Brein” (Uitg. Atlas-Contact, 2010, >450.000 exempl. verkocht), die nu vertaald is in 18 talen. Een kinderversie van dit boek (Jij bent je Brein) is in 2013 verschenen en in het Russisch en Vietnamees vertaald. In 2016 is zijn nieuwe publieksboek uitgekomen: Ons Creatieve Brein. Swaab's H-factor is 86.

Hans Romijn | bestuursvoorzitter Amsterdam UMC en vice-voorzitter, VUmc
Jacobine Geel | bestuursvoorzitter van GGZ Nederland

Jacobine Geel (1963) is sinds 2013 voorzitter van GGZ Nederland en in september van dit jaar begonnen aan haar tweede termijn.
Daarnaast is ze bekend door haar werk als presentator van het tv-programma ‘Jacobine op zondag’ (KRO-NCRV) en als spreker/moderator/voorzitter op bijeenkomsten en congressen. Tevens is ze voorzitter Oikocredit Nederland en vicevoorzitter raad van toezicht CPS. Ze gaf in 2016 leiding aan de bestuurscommissie die verantwoordelijk was voor de nieuwe governance-code Zorg, de gedragscode voor bestuurders in de zorg.

Beslissen in de zorg: Instinct of Inzicht?